Back to top

Bőrpuhító kézkrém

Bőrünk télen a száraz, hideg levegő hatására könnyen kipirosodik, kiszárad, súlyosabb esetben ki is repedezhet. Ez ellen ajánlunk most praktikákat.

A hideg levegőnek kicsi a nedvességtartalma, bőrünk ezért könnyen kiszárad a téli időszakban. Amikor a meleg szobából kimegyünk a szabadba, a nagy hőmérséklet-ingadozás hatására repedések keletkeznek a szabad bőrfelületeken, amik kellő ápolás hiányában akár fájdalmas sebekké is fejlődhetnek. 

Az intenzív ápolást ajánlott már a megelőzéssel kezdeni - és nem is gondolnánk, milyen kis apróságokkal is elébe mehetünk a súlyos tünetek kialakulásának. Néhány tipp: rendszeresen, minden nap kenjük be tápláló kézkrémmel a bőrünket, lehetőleg este, lefekvés előtt, hogy legyen ideje felszívónia a krémnek. Vizes kézzel ne menjünk ki a szabadba, és mindig viseljünk kesztyűt is! A vegyszerek, tisztítószerek szintén nagy ellenségei a puha, szép bőrnek.

A hidratálókrémeket tartogassuk nyárra: most a zsírosabb, táplálóbb krémek ideje van - amit ráadásul házilag is elkészíthetünk!

Tápláló kézkrém házilag, egyszerűen

Hozzávalók: 

20 g mandulaolaj

20 g kókuszolaj

2 g shea vaj

5 g méhviasz

5 csepp jojobaolaj

Egy tálkában gőz felett megmelegítjük a mandula- és a kókuszolajat. A tűzről levéve kicsit hűtünk rajta, majd a langyos olajkeverékbe belekeverjük a méhviaszt és a sheavajat is. Belecsepegtetjük a jojobaolajat. Ezután már csak tégelybe kell tenni a kihűlt krémet, és már ápolhatjuk is vele a bőrünket! 

 Ne sajnálja a magára fordított időt! Ismerje meg Meteo-profilját, kérje személyre szabott előrejelzésünket!