Back to top

Alvással a szép bőrért

Egy fárasztó stresszes nap negatív hatását és az időjárás viszontagságait bőrünkön is látjuk. Szerencsére jó kiadós, nyugodt alvás után láthatóan megfiatalodunk, energiánk megsokszorozódik.                                                                                                                                     

  A jó alvás az egyik legjobb és legfontosabb otthoni bőrápolási eszköz. Lassítja az öregedést, fiatalságunkat több ideig megőrizhetjük. Szervezetünk azért tud regenerálódni, mert ilyenkor növekedési hormont és melatonint bocsát ki, ami szépíti bőrünket, erősíti immunrendszerünket. Ezért van, hogy amikor fáradtak vagyunk és kimerültek sokkal könnyebben megbetegszünk. Sajnos sokan panaszkodnak arra, hogy nyugtalanul, rosszul alszanak. 
Íme néhány tipp, hogy jobban tudjunk aludni:                                                              
Egy pohár meleg tej hasonló hatást ér el, mint az altatók. Segíti a melatonin és szerotonin termelését, amelyek az alvás folyamatában kapnak jelentős szerepet.

Kizökkenhetünk a megszokott napirendből, megnyugodhatunk, ellazulhatunk egy kiadós esti fürdéssel. Kellemes hangulatot teremthetünk gyertyák, fürdősók, illóolajok használatával.

Feleslegesen ne borítsuk fel szervezetünk biológiai óráját, lehetőleg mindig ugyanakkor feküdjünk le és keljünk fel!

Lefekvés előtt három órával már ne együnk semmit sem! A szervezet számára fontos folyadékmennyiséget napközben igyuk meg, ne este próbáljuk esetleges mulasztásunkat pótolni.

Este ne fogyasszunk koffeint tartalmazó és alkoholos italokat! Mindegyik gátolja a nyugodt alvást.