Back to top

Új évszak, új egészségügyi problémák

Szeptember 1-ével beköszöntött a meteorológiai ősz, az új évszak pedig sokunknak új panaszokat, új tüneteket jelenthet az időjárással összefüggésben. 

Ugyan magunk mögött hagytuk a megterhelő nyári időszakot, ez azonban nem feltétlenül jelent megkönnyebbülést az érzékenyeknek. Míg korábban a hőhullámoktól és a hőségzáró hidegfrontoktól szenvedtünk, most már inkább

a változékonyság és a nagy hőingások okoznak panaszokat. 

A fagyzugos helyeken 20-22 fokos hőingás is előfordul!A hűvösebb reggeleken ízületi bántalmakkal ébredhetnek az arra hajlamosak, amik ugyan a délelőtti gyors melegedésben sokszor hamar megszűnnek, ám ez a hirtelen hőmérsékletemelkedés újabb tüneteket generálhat az érzékenyeknél. Leggyakrabban vérnyomás-ingadozásról, kiugró vérnyomásról vagy múló rosszullétről van szó, de az általánosan rossz közérzet is sokszor előfordul.

Az őszi időszakban a frontátvonulások is gyakoribbá válnak, a frontok előtt és mögött pedig egyéni érzékenységtől függően fejfájás, migrén léphet fel, és a keringési panaszok is kifejezetten gyakoriakká válnak. Egy-egy markáns front pedig még az egészséges szervezetet is megviseli, így szinte nincs olyan, akire ne hatna valamilyen módon a hirtelen időjárás-változás. Ebben az időszakba különösen fontos követni a frontjelentéseket!

Nagyon fontos az immunerősítés! Fontos a rendszeres vitaminbevitel, emellett

a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra is nagy hangsúlyt kell fektetni!

A higiéniára szintén ügyelni kell: az alapos kézmosás az év minden szakában elengedhetetlen! 

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett,  olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.