Back to top

Ételeink gyógyítanak vagy megölnek?

Hasfájás, emésztési zavarok, haspuffadás, és sorolhatnánk a tüneteket, ami nap, mint nap a nem megfelelő étkezésünk következményeként jelenik meg. A különböző étel intoleranciák ma már népbetegségnek számítanak. Az emésztés egy összetett folyamat, ami kihat mindenféle élettani folyamatainkra, ezért érdemes egy kis tudatosságot vinni a napi étkezéseinkbe.

A naponta elfogyasztott ételeink egészségessé, vagy akár beteggé is tehetnek bennünket. A helyesen megválasztott élelmiszerek a meglévő bajaink gyógyulását is megindíthatják, így hát érdemes egy kicsit jobban odafigyelni mi kerül a tányérunkra.

A nem megfelelő élelmiszerek összeválogatása nagyon nagy terhelést jelent az emésztőtraktus számára. Egy-egy ételféleség túlzott fogyasztása az anyagcserénket kibillenti a normális működéséből, tartós alkalmazása krónikus tüneteket, gyulladásokat idéznek elő.

Ma is nagy piac a túlsúllyal élő embereket célzó mindenféle divatos diéták. Szinte naponta találkozunk különféle csodaszerek,vagy egyéb módszerek megjelenésével.

De mielőtt belekezdene egy fogyókúrás programba, nem árt néhány dolgot átgondolni.

Mennyi idő alatt keletkezett a túlsúly? Milyen ételeket  fogyaszt napi szinten? Vannak-e olyan tünetek, ami a hormonrendszer nem kiegyensúlyozott működésére utaknak? Pl. rendszertelen menses, hőhullámok.

Egy diéta elkezdése nagy döntés. Azonban ajánlott, hogy szakember segítségével válassza ki, melyik a megfelelő diéta az Ön számára.

A túlterhelt emésztőrendszer gyengesége hátrányosan hat szervezetünk működésére, pl. fáradttá válunk, fejfájás, ízületi panaszok jelenhetnek meg, és a rossz felszívódás következtében hiánybetegségek alakulhatnak ki.

Az elfogyasztott tápláléknak nem csak a mennyisége, hanem a minősége is meghatározza egészségi állapotunkat. A rohanó életmód és az időjárási tényezők sok esetben rontják a kialakult helyzetet.
A napi közérzetünket, szervezetünk állapotát jelentősen befolyásolják a légkör környezeti összefüggések. Vagy egyszerűen mondva az időjárás.

Meteogyógyászati rendelésünkön választ kaphat kérdéseire!