Életmentő tippek a forró napokra! | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Életmentő tippek a forró napokra!

Ismét az átlagosnál jóval melegebb az idő hazánkban, sokan nagyon nehezen bírják a hőséget. A cikkben néhány hasznos tippet, tanácsot is adunk, amik akár életmentőek is lehetnek!

Augusztus 1-én, kedden a hőmérséklet csúcsértéke már sokfelé meghaladta a 35 fokot, a hét további részében pedig még ennél is melegebb lesz, egyes helyeken akár a 40 fokot is elérheti a legmagasabb hőmérséklet - erre a Dél-Alföldön van a legnagyobb esély.

A hőségnapokat nehezebben bírjuk, ilyenkor a koncentrálás is rosszabbul megy, csökken a teljesítőképesség, többeknél fejfájás is jelentkezhet. Az időjárási helyzet főként az idősek, a kisgyermekek, a túlsúlyosak és a keringési betegségekben szenvedők számára lehet rendkívül megterhelő, de az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel éri. De mit tudunk tenni a panaszok ellen? Most adunk néhány tippet, tanácsot, amelyeket érdemes megfogadni kánikula idején:

Így vészeld át az elképesztő hőséget - videó!

Afrikai forróság -videó!

Letaglóz minket a hőség - videó!

- Testtömegtől és fizikai aktivitástól függően akár 3-5 liter folyadék bevitele javasolt, azonban célszerű kerülni a cukros és az alkoholos italok fogyasztását!

- Az izzadás során elvesztett ásványi sók pótlásáról is gondoskodjon!

- Könnyen emészthető valamint a vitamindús ételek fogyasztása javasolt!

- Ajánlott több időt hűvös, légkondicionált helyiségben tölteni.

- 10 és 16 óra között kerülje a tűző napon tartózkodást! Fektessen nagyobb hangsúlyt a bőrvédelemre, hiszen nagy a leégésveszély. Magas, 30-40-es faktorszámú fényvédőszerek használata ajánlott.

- Viseljen jó minőségű, UV-szűrős napszemüveget, hiszen az erős sugárzás szemkárosító hatása hosszabb távon akár szürkehályogot is okozhat.

A hőhullámnak csak a jövő héten lesz vége, de a szerdai hidegfront érkezése még bizonytalan.

A következő napok várható időjárása:

 

A várható időjárás 2017. augusztus 3. és 9. között

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.