Back to top

vitaminbomba

vitaminbomba

Miért jó az avokádó?

Az avokádóban lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre és az erekre. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon (melatonin) termelését. Az érett termésben sok A-, B1-, B2-, C-, és E-vitamin található.

Guacamole egyszerűen

Hozzávalók                                                                                                          
1 érett avokádó
1/2 paradicsom (héja nélkül)
1/4 vöröshagyma
1-2 kanál tejföl

bors

A mogyoró

A mogyoró igazán jótékony hatásaival hozzájárul a mindennapi egészségünkhöz. Rendszeres fogyasztása  ásványi anyagokkal és vitaminokkal látja el szervezetünket.

A mogyoró gazdag vitamin és ásványi anyag forrásunk. B1, B2, C, H, és E vitaminokat is tartalmaz. Ásványi anyagok közül pedig főleg a kálium, kalcium  tartalma magas, de jelentős a réz tartalma is.

Nagy mennyiségben található benne élelmi rost, ami jóllakottság érzését kelti, így véd az elhízás ellen. Természetesen a mértéktartás is fontos.

Telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így védi érrendszerünket és  nem növeli a koleszterin szintet.

Szívünk őre, a mogyoró

Sokáig tartotta magát az a tévhit, hogy a mogyoró olajos, így egészségtelen. Főként telítetlen zsírsavakból áll, melyek szükségesek szervezetünk működéséhez. Sokféle vitamin és ásványi anyag található benne, melyek erősítik az immunrendszert és az idegrendszert is.

A mogyoró igen gazdag B1-, B2-, C- és E-vitaminokban, valamint biotinban. Ásványi anyagok közül főleg a kálium-, kalcium-  tartalma magas. 

Csillagánizs megfázásos időben

A csillagánizs több területen is hasznosítható, alkalmazzák a konyhaművészet szerelmesei, de a gyógyászatban is ismert alapanyag és virágzása idején megcsodálhatjuk az örökzöld fa virágát is. Megfázásos időszakokban pedig ízletes frissítő italként előszeretettel fogyasztjuk.

A csillagánizs tea egy igazi vitaminbomba, ami gyorsan elkészíthető és megvéd a megfázástól.

A csillagánizs több területen is hasznosítható: előszeretettel alkalmazzák a konyhaművészet szerelmesei, gyógyászatban is ismert alapanyag és virágzása idején megcsodálhatjuk az örökzöld fa virágát is.

Subscribe to RSS - vitaminbomba