Back to top

táplálkozás

táplálkozás

IMÁDJA A CSOKOLÁDÉT ÉS FÁJ A FEJE? NEM VÉLETLEN!

A csokoládé már gyermekkortól az egyik kedvenc csemegénk. A szájban krémesen olvadó finomságnak könnyedén rabjává válhatunk. Azonban tudnunk kell, hogy kulináris élvezeteken túl milyen egyéb hatásokkal rendelkezik, amik hatással vannak a mindennapjainkra.

A csokoládéban a koffeinhez hasonló szubsztancia található a teobromin. A túlzott mértékben fogyasztott koffeinszerű anyagok kellemetlen tüneteket válthatnak ki. Ilyen pl. a szorongás, nyugtalanság, alvási problémák, keringési vagy éppen emésztőrendszeri panaszok.

Csökkenthető a frontérzékenység?

Olyan helyen élünk, ahol jönnek-mennek a frontok, alaposan igénybe véve ezzel szervezetünket. Az időjárás változásait sokan előre megérzik. Gyakran már a frontot megelőző napon is fájhat a fejünk, álmosabbak, ingerlékenyebbek lehetünk. Az iskolákban pedig a pedagógusok a megmondhatói, hogy mennyire meghatározza az időjárás-változás a gyerekek viselkedését, koncentrálási képességét a tanórákon.                          

Az emberre fogantatásától kezdve, már az anyaméhben hatnak a környezeti hatások. A légköri folyamatok szervezetünkre gyakorolt hatása rendkívül sokrétű. Az időjárás hatásai folyamatos alkalmazkodásra késztetik szervezetünket. Ez az alkalmazkodási folyamat azonban nem egyformán zajlik le mindenkiben. Vannak, akik könnyedén veszik az akadályokat, és vannak, akik nehezebben, lassabban tolerálják a változó körülményeket.

Subscribe to RSS - táplálkozás