Back to top

hányinger

Fronthatás miatti rosszullétek vizsgálata és kezelése – rossz közérzet

Az általános rosszullétek sokszor adódnak túlterhelésből. Ilyenkor a legjobb gyógymód a feltöltődés. Egy kiadós séta a természetben, vagy egy vidám aktív mozgás is sokat segít.

Általános rosszullét esetén kerülje a nehezen emészthető ételeket, inkább leveseket fogyasszon. Folyadékként vizet, csalánteát, pirosbogyós gyümölcsökből készült turmixot igyon.
Támogassa immunrendszerét C-vitaminnal, mézzel.

A napszúrást komolyan kell venni

A felszabadult nyaralás alatt hajlamosak vagyunk megfeledkezni testünk védelméről. Pedig az erős napsütés és a magas hőmérséklet veszélyeket is rejthet magában. A valódi napszúrás súlyos egészségügyi problémákkal járhat, így érdemes komolyan venni és védekezni ellene.

A tűző napon való hosszabb tartózkodás hatására a testben és a fejben is megemelkedik a hőmérséklet, ami a testhőmérsékletet meg is haladja. Ennek következtében megnő a koponyaűri nyomás és az agyhártya izgalmi állapotba kerül. Az test és fej fokozott felmelegedése bizonyos esetekben még gyakoribb, pl. elégtelen folyadékbevitel, fizikai megterhelés, túlöltözés, egyes gyógyszerek is hajlamosítanak és egyéni érzékenységek is lehetnek a háttérben.

Subscribe to RSS - hányinger