Back to top

agresszió

agresszió

Mit tehet, ha gyakran feszült, ideges?

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében gyakori tünet az idegesség, a feszült, olykor szélsőséges lelkiállapot. Sokszor pácienseink nem tudják, hogy ezt az állapotot mi váltja ki náluk. A Meteo Klinika páciensei között 27-40 százalék között jelentkezik feszült, ideges állapot.

A felgyorsult világunkban egyre természetesebb, hogy akár mi magunk, akár a környezünkben élők gyakran feszültek, idegesek vagy agresszívak. Pedig ezek vészcsengők, amit a szervezetünk küld, hogy valami nincs rendben. Ez az állapot nemtől és kortól függetlenül minden korosztályban előfordul. 

Gyermekek esetében is megfigyelhető mint tanult folyamat. Náluk a konfliktuskezelésben mérhető ennek mértéke. 

Úgy érzi, hogy pattanásig feszülnek az idegei?

A káros környezeti hatások, a civilizáció következményeként egyre csökken az alkalmazkodási képességünk, s ennek az egyre növekvő terhelésnek köszönhetően mind többen érzékeljük a következményeit. Gyakrabban tapasztaljuk magunkon és a környezetünkön is a türelmetlenséget, ingerültséget.

idegessegBár régen kétségtelenül sokkal inkább ki volt szolgáltatva az ember az időjárási viszonyoknak, a fronthatásokat ma sokkal jobban érezzük.

A komfortos, lefüggönyözött és légkondicionált helyiségek, a hatékonyan védő ruházat, a szabadban eltöltött ritka és kevés idő, a csekély fizikai aktivitás kevésbé veszi igénybe a szervezetet, amelynek pedig fontos feladata lenne, hogy folyamatosan alkalmazkodjon az időjáráshoz.

Subscribe to RSS - agresszió