A terápiák szerepe az oktatásban | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

A terápiák szerepe az oktatásban

A rossz magatartásformák kezelésében ma már nem vagyunk tehetetlenek. A terápiák fontos eszközök az ADHD, BTM, hiperaktív és egyéb figyelem- és magatartászavarral küzdők számára.

Eszközök, amik segítenek. Segítenek sokszor megérteni, máskor pedig tovább menni. Az eszközök egy fontos csoportjáról elmélkedik szakértőnk, Pék Mariann.

Minden gyerek lelkéhez más út vezet.
Mindenki másban tehetséges, és előfordul, hogy nem feltétlen az iskolák keretein belül nyújtott tanulás hoz sikereket. Nagyon sok gyerek csak túléli az általános alapképzéseket, mert nem tudja, még mit akar, mert szenved a társaitól, alulmotivált, és még sorolhatnám.

Utakat keresünk mindannyian. A gyerekek azt az utat, ami a felnőttkorhoz vezet, mi felnőttek pedig ebben az esetben azt az utat, ami az adott gyermekhez, az ő megértéséhez juttat el minket.

Szerencsés vagyok, mert a munkahelyem egy olyan teret biztosít számomra, ahol telepakolhatom a varázscilinderem és sok mindent bevethetek, hogy segíthessek az utak meglelésében.
Az eszközök adottak sok esetben, hiszen a gyerekeket többnyire ismerem, tudom, kit mivel lehet kizökkenteni, visszazökkenteni, sikerélményhez juttatni és újra a tanterembe engedni, hogy legyen kedve tovább csinálni és ne adja fel.

Az eszközök a terápiák, a terápiák egy fontos eszköztára a művészet. A zene, a mozgás, a festészet, az alkotás öröme a legsivárabb napokat is színekkel telivé teszi. A gyerekek fantasztikus dolgokat hoznak létre, és ilyenkor kicsit az ő szemükkel láthatunk, ha jól nézünk.
Van, akinek nem megy a helyesírás, előfordul, hogy a matek se, nehezen kommunikál és hamar agresszív, de képekben lát, elképesztő fotókat készít, más hallás után lejátszik bármit zongorán, vagy minden zenére létrehoz egy koreográfiát, és akad, aki verseket ír, szaval és olyan is, aki az ecsettel életet ad a lapra felvitt festékkel.

Az útjaink néha más táblákkal vannak körbevéve.

A Meteo Klinikán műszeres vizsgálatokkal és személyre szabott terápiákkal segítjük a családokat, erről itt tájékozódhat.

Nehéz Kölykök Centruma - Jó tudni...

A tanév véget ért, és a felnőttekre rászakad a nyár.
Nem könnyű feladat.

,, -A szeretet olyan, mint a varázslat?
- Olyan.
- De csak a mesében, igaz?

Jó pár szülővel beszéltem már az érzésről, ami elhatalmasodik felettük, ha problémával küzdő gyermeket nevelnek.

Van, hogy segítséget kell kérni, megfelelőt, a megfelelő időben.
Erről beszélt pedagógiai szakértőnk, Pék Mariann.

Oldalak