Az ADHD, sokan használjuk, halljuk, de mit is jelent? | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Az ADHD, sokan használjuk, halljuk, de mit is jelent?

Azt hiszem, az a felnőtt, aki napjai jelentős részét gyermekekkel tölti, ma elég sokat találkozik ezzel a négy betűvel. Az ADHD-ról röviden, szakértőnktől, Pék Marianntól.

A napokban dolgoztam együtt egy kisfiúval, aki fontosnak tartotta, hogy elmondja nekem, ő ADHD-s, de amint kimondta, közölte, azt nem tudja, mit jelent.

Röviden megbeszéltük, hogy néha nem úgy reagál dolgokra, ahogy elvárnák tőle, és előfordul, hogy nem a szándékának megfelelően sülnek el a cselekedetei, sok minden érdekli, de nehéz egy valamire figyelni csak, hamar dühbe jön, és sokszor kell bocsánatot kérnie.

De mi is az az ADHD felnőtt nyelven?
A négy betű:  Attention Deficit Hyperactivity Disorder (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar).
Neurológiai eredetű, vagy veleszületett, vagy a fejlődés során kialakult rendellenesség, melynek vezető tünete a figyelemzavar, kísérő tünetei a hiperaktivitás, feledékenység és a gyenge impulzuskontroll (szétszórtság, nyüzsgés, figyelmetlenség).  Lehet részképesség-zavar, de akad olyan súlyossági fok, hogy sajátos nevelési igényhez vezet (SNI státusz).

Konszenzusra jutottunk egymással, megállapítottuk, hogy a felsoroltak nem jóvátehetetlen ’’bűnök”, és nincs semmi baj, hiszen mi, a felnőttek is küzdünk hasonló problémákkal, csak megtanultuk kezelni, helyre rakni őket.

Nekünk már jobb esetben megvan az eszközünk magunkhoz, a gyerekek pedig segítséggel megtalálják a sajátjukat, csak idő és odafigyelés kell (mint már mondtam, minden gyermek lelkéhez más út vezet).

A Meteo Klinika komplex terápiákkal áll az ADHD-s gyermekek rendelkezésére, hogy megkönnyítse hétköznapjaikat.

Nehéz Kölykök Centruma - Jó tudni...

A határok, szabályok fontosságáról a gyermekek nevelésében már esett szó. Biztonságot adnak és a következetes nevelés pilléreként megkönnyítik a tanulási folyamatokat.

A rossz magatartásforma, a helytelen viselkedés hátterében több tényező is állhat.

A rossz magatartásformák kezelésében ma már nem vagyunk tehetetlenek. A terápiák fontos eszközök az ADHD, BTM, hiperaktív és egyéb figyelem- és magatartászavarral küzdők számára.

Egy újabb három betű, amely volt négy is BTM, BTMN. Ismerjük meg,a mi környezetünk is érintett lehet. A Meteo Klinika szakértője segít!

Oldalak

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.