Az ősz és hatásai a hétköznapjainkra | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Az ősz és hatásai a hétköznapjainkra

Az ősz szeszélyes, a gyerekek viselkedésére és egészségi állapotára is hat az időjárás és a hozzá kapcsolódó folyamatok jelenségek.

Az ősz szeszélyes, tapasztalataim szerint a gyerekek viselkedésére is hat az időjárás és a hozzá kapcsolódó jelenségek – mondja Pék Mariann gyógypedagógus szakértő.
Több fronton kell megküzdeniük az életükben bekövetkező változásokkal.
Az iskolát már említettem korábban, a nyár utáni kialakított szokásrenddel.
És most itt az ősz!
Az egyre hidegebbet hozó frontok, a reggel még zimankó, a délután elhagyjuk a kabátot jelenséggel. Olykor esik, a szél sokat fúj. Rövidülnek a nappalok szép lassan, hamarabb lesz sötét, kevesebb idő jut a szabadban számukra a játékra, a kalandokra.
Ránk felnőttekre is hat, fáradékonyabb lesz az ember, előfordul, hogy kissé türelmetlenebb is, egyeseknél melankóliába hajlik a jellem.
Ugyan ez megfigyelhető a gyerekeknél is, lassabban ébrednek fel reggelente, nehezebben indul a nap, kicsit gyengébb is lehet a teljesítmény az iskolapadban.

A nehézségekkel küzdő gyerekek esetében ezek a hatások még fokozottabbak, érzékenyebbek, fogékonyabbak az időjárásban végbemenő hirtelen változásokra, frontokra, szélsőséges légköri viszonyokra. Gyakran fizikai tünetek (fejfájás, alvási problémák és egyebek) is jelentkeznek náluk a fáradékonyság és a magatartási devianciák szélsőségei mellett, a „rossz” gyermek ilyenkor „rosszabb”, a hangos, hangosabb, a depresszív még jobban magába roskadhat.
Az ősz szeszélyes, nekünk felnőtteknek kell kézben tartanunk a dolgokat, több türelemmel, odafigyeléssel, tudatossággal és megértéssel.
Nem könnyű, de pont, mint az ősz, ezek a dolgok is meghozzák idővel a gyümölcsüket.

Ha a házi praktikák nem vezetnek eredményre, és kifogyott az ötletekből vagy energiából, ma már kaphat segítséget szakemberektől. A Meteo Klinika szakrendelése műszeres vizsgálatokkal és terápiákkal áll a szülők és gyermekek rendelkezésére.

A rendelés általában ajánlott a panaszok rendszertelenül történő megjelenése esetén, különösen, ha ezek korábbi kezelések ellenére is fennállnak. Ha egészségi állapotuk, közérzetük ingadozik, nagy valószínűséggel az időjárás és a légköri folyamatok is komoly szerepet játszanak hétköznapjaikban. A vizsgálati módszerek alkalmasak az ilyen eredetű panaszok és veszélyeztetettségek felmérésére is. Ma már felesleges emiatt szenvedniük, a megfelelő gyógymódokkal a bajok sikeresen kezelhetőek. Bővebben erről itt tájékozódhat, vagy hívja a rendelő telefonszámát.

Nehéz Kölykök Centruma - Jó tudni...

Ez a gyerek rossz.

A problémák, olykor csak lesznek, máskor tápláljuk az általuk szült szörnyeinket. De sosincs késő felismerni és helyrerakni őket.

Az iskola különböző csaták színtere. Csatáké, melyeket többnyire gyerekek vívnak, hol egymással, hol felnőttekkel, és olykor magukban, magukkal.

Egy szó, amit gyakran tévesen használunk! Gyógypedagógiai szakértőnk segít a kérdéskörben eligazodni.

Oldalak