Vérnyomás ingadozás

Az időjárás hatással van a vérnyomásra is.A vérnyomás az erekben keringő vérnek az erek falára gyakorolt nyomása. Normális értéke 120/80 Hgmm. Magas vérnyomásról beszélünk, ha ez az érték 140/90 Hgmm felett, alacsony vérnyomásról ha 90/60 Hgmm alatti értéket mérünk.

Az Ön vérnyomását is bonyolult szabályozórendszer tartja fenn. A bekövetkező ingadozásokat külső és belső hatások pl. idegi terhelés, fizikai aktivitás, a szervezetben keletkező anyagok, humánmeteorológiai változások váltják ki.

A vérnyomás a nap folyamán egészséges embernél is állandóan változik, természetesen a fiziológiás határok között.

Önnek gyakran magas a vérnyomása?
Minden negyedik felnőttnek magas a vérnyomása Magyarországon, és a fiatalok között is egyre gyakoribb ez a betegség. Egyre többször, egyre többet hallunk a magasvérnyomás-betegségről, de sokan csak legyintenek, hiszen a magas vérnyomás nem fáj és gyógyszerrel jól csökkenthető. Kiváltó okai között lehetnek szervi betegségek, de gyakran külső tényezők okoznak szélsőséges értékeket. A szervezet az általa stresszesnek ítélt helyzetekre vérnyomás emelkedéssel reagál. Ön gondolt már arra, hogy az időjárás minden pillanatban milyen kihívás elé állítja Önt? 

Az alacsony vérnyomással élők is szenvednek az időjárás hatásaitól. A légköri változások  fáradtságot, szédülést, ájulást is kiválthatnak.
Önnek is alacsony a vérnyomása? Akkor bizonyára tapasztalta, hogy időnként fáradt, szédelgős, nem segít a kávé sem, és ha az időjárás nem kedvez, akkor bizony az egész napját negatívan befolyásolja.

A mai világban a klíma és fűtőberendezések mellett már nem kell szokatlan időjárási helyzetnek lennie, hogy szélsőséges vérnyomásváltozással, reagáljon az Ön szervezete. Ezért nagyon fontos, ha Ön vérnyomásbetegséggel küzd, ismerje meg, hogy milyen tényezők játszanak szerepet az állapotában. Időjárásérzékenységi kivizsgálással kideríthető, hogy Ön hogyan reagál az időjárási hatásokra.

Miért szenved az időjárás hatásaitól? Hívja rendelőnket még ma a +361 296 0513 számon, kérjen időpontot a vizsgálatra.

Olvassa el, hogyan zajlik a Meteo Klinikán egy humánmeteorológia vizsgálat! » Hogyan segítünk?

» Tegye fel kérdéseit!