Back to top

Minestrone leves

Ez az olasz zöldségleves kíméli a gyomrot, íze pedig akkor az igazi, ha friss zöldségekből készítjük!

A minestrone leves gazdag zöldségtartalma miatt  ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes.

Hozzávalók:  

  • 1 db kisebb fajta póréhagyma                                                        
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 halványító zeller
  • 2 db cukkini
  • 40 dkg cannellini bab vagy egyéb konzerv fehér bab
  • 40 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál levestészta
  • 1 db citrom
  • 6 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg kelkáposzta vagy egyéb zöld káposztafajta
  • só és fekete bors izlés szerint
  • 1 db bagett ízlés szerint
  • 4 evőkanál pesto mártás
  • kevés petrezselyem

Elkészítése:

Fél liter vizet forraljunk fel! Közben a póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikára! Az olajat egy nagyobb fazékban forrósítsuk fel, és a póréhagymát közepes hőfokon 1 percig pirítsuk! A fokhagymát tisztítsuk meg, fokhagymapréssel zúzzuk össze és tegyük a fazékba! A zellert mossuk meg, finomra vágjuk össze és adjuk a hagymához!

A cukkinit tisztítsuk meg, először hosszában vágjuk el, majd keresztbe szeleteljük fel! Tegyük fazékba és pirítsuk 3 percig! A petrezselymet, a babot a paradicsommal, a babérlevéllel, a fehérborral, a tésztával és a forró vízzel együtt adjuk a zöldségekhez! A citrom héjából vágjunk le egy vékony csíkot és dobjuk a fazékba!

Fedő alatt forraljuk fel a levest, majd a hőfokot mérsékelve 7 percig főzzük tovább!

Közben a parmezán sajt felét reszeljük le és szórjuk a levesbe! Végül a káposztát aprítsuk össze, és szintén adjuk a leveshez! Az ételt ízesítsük és további 5 percig főzzük! A babérlevelet vegyük ki a levesből és a maradék parmezánt reszeljük rá!

A levest tetszés szerint friss, ropogós bagettel és egy kevés pestóval tálaljuk!

Jó étvágyat!

A táplálkozás megfelelő összeállításához kérje meteogyógyászunk segítségét!