Back to top

Miért jó a csipkebogyó tea?

A csipkebogyóban sokféle vitamin található (A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin), de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.  A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.

Télen szervezetünk vitaminraktárai kiürülnek, ezért fogékonyabbá válunk a betegségekre. A csipkebogyó tea rendszeres fogyasztásával felturbózhatjuk immunrendszerünket, fokozhatjuk szervezetünk védekezőképességét.

Elkészítése:                                                                                                                
1 bögre teához 1 evőkanál csipkebogyóhús szükséges.

Előző este áztassuk be a csipkebogyót hideg vízbe! Így tudjuk kivonni a C-vitamin tartalmát, (az áztatási idő 10-12 óra legyen!)

Ezt a levet öntsük át egy másik bögrébe, mert a látszat ellenére sok értékes anyag van benne!

Majd forraljon  2 dl vizet, és a leszűrt csipkebogyót forrázzuk le! Áztassuk további 10-15 percig, hogy hozzájussunk a további értékes anyagaihoz!

Szűrjük le, majd keverjük össze a két kapott folyadékot, ha nagyon savanykásnak érezzük, akkor ízesítsük mézzel! 

 

3 fontos figyelmeztetés:

  • A gyógynövények, étrendkiegészítők alkalmazása nem veszélytelen. A meglévő gyógyszerek hatását módosíthatják ezért hosszabb távú alkalmazás előtt szakemberrel való konzultáció javasolt az egyéni adottságok figyelembevételével!
  • A gyógynövényeket, étrendkiegészítőket is csak indokolt esetben, szakember által javasolt módon, és esetekben szabad használni. A nem megfelelő alkalmazás veszélyezteti az egészségét, felesleges pénzkidobás, és akadályozza a megfelelő, időben történő gyógyítást.
  • Összetett, vagy intenzív panaszok esetén egy növény, vagy egy étrendkiegészítő gyakran nem oldja meg a problémát.  Legtöbbször a növények szinergikus hatására támaszkodunk, melyet csak képzett szakember tud biztonsággal összeállítani, illetve más gyógymódok alkalmazása (is) szükséges. Ha azt tapasztalja, hogy a panaszai nem, vagy nem megfelelően oldódtak meg, esetleg romló tendenciájúak, akkor szakértő segítségre van szüksége.

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett, olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.