Back to top

Könnyű, egészséges vacsora

Markáns légköri változások során fontos a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. Az ételeink helyes megválasztásával csökkenthetjük a szervezetünket érő terhelést. A jól megválasztott ételek elősegíthetik a szervezete megfelelő működését.

A csirkehús B-vitamin tartalma jelentős, emellett ásványi anyagokban is gazdag. Teljes értékű fehérjetartalma magas, viszont kevés zsírt tartalmaz. Könnyen emészthető, kitűnő fehérjeforrás.

A különféle zöldségek rendszeres fogyasztása szintén meghatározó a mindennapjainkban. A zöldségek magas rosttartalma segíti az emésztőrendszerünk helyes működését, csökkentheti a daganatos és érrendszeri betegségek kialakulását. 

Grillezett, sajtos csirkemell zöldségkörettel

Hozzávalók:  

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg trappista sajt
  • 45 dkg zöldségkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon a zöldségkeveréket fedő alatt – kevés sóval, borssal megszórva – puhára pároljuk. (Nagyon kevés vizet önthetünk alá.)

Egy teflonserpenyőt olajjal vékonyan kikenünk, felforrósítjuk, és a csirkemellszeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük.

Egy tűzálló tál aljára terítjük a megpárolt zöldséget, erre helyezzük a hússzeleteket, megszórjuk a lereszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőben – ha van grillező funkció azt használva – addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Jó étvágyat!